Sari la bara de unelte

Pensionarea? Afla acum, daca te poti gandi la ea!

Pensie metapelet
identicon

Florina Racz

Metapelet din 2010 după o românie pe butuci

De asemenea, ai putea dori...

49 răspunsuri

 1. BUNA DIMINEATA
  DORESC SA MA INFORMATI , PENTRU CA IN 12 -04 IMPLINESC VARSTA DE 62 De ani , Am dubla cetatenia . Va multumesc din suflet !
  Astept un raspuns din partea dumneavoastra , in legatura cu pensionare a mea ,
  Multimesc , cu respectMaria Markovits

 2. EVGHENIA DONI spune:

  Buna seara-eu mama cu 5 copii m-am pensionat la virsta de 54 ani in luna iunie 2015-1cetatenie a Moldovei ,certificatul de pensionar e cu mine –eu lucrez pe contract in Tel–Aviv si in luna mai–iunie plec in concediu–daca am inteles corect trebue sa mergem la Erusalim pentru a prezenta contractele si (106) chitantele de salariu din familiile unde-am lucrat si de la locul de munca unde lucrez in prezent–Va multumesc anticipat.

  • identicon Florina Racz spune:

   Evghenia din cite inteleg ai pensie din Moldova iar acum muncesti in Tel-Aviv.
   Cind termini contractul in Tel Aviv depui dosarul cu actele necesare (citeste inca o data articolul si noteaza-ti actele necesare)
   la adresa pe care am mentionato in articol.

 3. tamara spune:

  buna ziua eu es la pensie in luna februarie. Lucrez in izrael de 4 ani si 5 luni, am si eu dreptul la pensie din tara de aici?

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Tamara,ai dreptul la pensie din Israel, inainte sa pleci definitiv
   acasa, intocmeste dosarul de pensie si il depui la Jerusalim la adresa mentionata in articolul
   „Pensionarea? Afla acum, daca te poti gindi la ea!”
   Succes!

 4. ecaterina spune:

  Cum putem sa acumulam actele necesare pentru pensie daca de acuma femeile care au lucrat in israel multi ani si acuma ele sun la moldova fara sa aiba vre-un act de la locul de munca din israel?

  • identicon Florina Racz spune:

   Ecaterina, pentru ca sa recuperati documentele, trebuie sa scrieti la firma din Israel unde
   a-ti apartinut, de unde a-ti primit o parte din salar. Cautati pe net firma (sper sa o si gasiti)
   scrieti email in care spuneti ce aveti nevoie. Ar mai fi o varianta, sa mergeti la Casa de pensii unde apartineti in Moldova
   , poate va pot ei ajuta de acolo, poate pot ei sa ia legatura cu cei de la Bituah Leumi din Israel!Succes!

  • Marina spune:

   Roaga pe cineva cunoscut,care este in Israel sa mearga la firma unde ati lucrat si sa ceara in numele d-voastra… Dar dupa cite eu stiu ,,Moldova inca nu a incheiat acest acord in legatura cu pensiile cu statul Israel…. Se duc inca negocierile. Oricum certificatele trebuie de strins,,poate ori ajunge la o intelegere…

 5. david spune:

  Buna seara. De mai multe ori am inceput demersurile de a reprimii cetatenia romana dar in fata birocratiei am ridicat mainile.
  azi am auzit ceva interesant.
  Cand am parasit Rom eram minor, adica faptul ca am sebnat renuntarea a fost sub teroare.
  Asa ca niciodata nu am renuntat la cetatenia romana.
  Daca este corect sau nu ?? mult anticipat

 6. Buna ziua, prietena mea a lucrat in israel 9 ani, intre 2004-2013 pana a murit batranul la care lucra. Acum este in Romania ar trebui sa se pensioneze dar nu are destui ani. cum ar putea obtine cei 9 ani lucrati in Israel daca ea nu are cum sa mai mearga acolo ca o costa foarte mult drumul. La casa de pensii de la sectorul 4 a intrebat cum ar putea face si i s-a spus ca . Va rog sa ma indrumati sa o pot ajuta. Va multumesc .

 7. Bună ziua,sunt Paula am lucrat si eu în Israel 5 ani și 8 luni 2003-2009 vreau să știu daca pot beneficia de pensie ptr.anii lucrați,cum trebuie să procedez.Vă mulțumesc!

 8. Olga spune:

  Salut. Eu sunt din Moldova. Lucrez in israel de 6ani. Acuma vreu sa plec acasa cu totul. Stăpînul lunar îmi plătea la mina bani kesi. Eu nu duceam la firma nici o hîrtie lunar cum duceau unele femei si nu primeam bani de la firma ori posta. Mie mi se cuvine pensie din israel la împlinirea vîrstei de pensie daca acuma familia îmi plăteste pensia ce mi se kuvine pe acesti 6 ani.

 9. Melanik spune:

  Felicitari pt blogul concis,realizat profesional foarte util.Poate ma puteti ajuta cu un sfat.Am lucrat metapelet in perioada 2001_2007 la o batrana si dupa decesul acesteia m.am intors in tara.As vrea sa stiu la ce varsta se depun actele pt pensia din israel,daca pot trimite dosarul direct la Ierusalim si cum pot procura tofes 106 pt anii lucrati…si daca ma pot intoarce cu viza turistica in israel in vizita.Multumesc anticipat

  • identicon Florina Racz spune:

   Melania, in articolul despre pensionare am dat toate amanuntele despre intocmirea dosarului de pensionare. Reciteste articolul.
   Am dat si adresa din Ierusalim si numar de telefon! Ai terminat contractul in 2007 deci poti sa alcatuiesti dosarul sa il depui la Ierusalim.
   Tofes 106 il primesti de la firma la care ai apartinut, de unde primeai banii! Teoretic te poti intoarce in Israel ca turist daca nu ai avut „deport” ori alte
   probleme cu legea din Israel. Succes!

 10. Melanik spune:

  Multumesc pt raspuns ,intrebam daca pot depune dosarul anticipat sa fie in evidenta am49ani sau trebuie sa astept varsta de pensionare ..iar dosarul poate fi trimis online sau trebuie prin mandatar?.am plecat din israel legal fara nici o problema.inca o data multumesc pt amabilitate.

 11. nadejda donica spune:

  St Nadejda .Am lucrat in Israel 10ani, am cetatenie dubla, locuiesc in Bucuresti cu domiciliu, dar am lucrat in Israel cu contract de munca pe pasaportul moldovenesc. Acum am term.lucrul si locuesc in Romania, in luna aprilie 2018 implin.virsta de 62ani (virsta de pens.a femeil.in Israel).Pot depune dosarul pt a beneficia de adaosul la pensie pt anii lucrati in Israel, la Casa de pensii din Bucuresti?

 12. moldovan spune:

  Draga Florina te rog sa ma luminezi si pe mine in legatura cu pensionarea anticipata .Eu am lucrat in Israel ,am depus la casa de pensii din Romania dosar ,am primit decizie pt perioada lucrata in tara si un formular din Israel cu lunile respectiv 89 ,lucrate legal in Israel ,dar financiar absolut nimic .Ce trebuie sa fac in continuare ,ca de aici nu stie nimeni nimic ,am doar confirmarea vechimii si shalom .Multumesc mult !

  • identicon Florina Racz spune:

   Trebuie sa te adresezi la Compania de unde ai primit salarul sa-ti dea Tofes 106.
   Acolo sunt specificate toate aspectele financiare de care ai beneficiat. Sfat prietenesc- Citeste articolul ” Pensionarea?
   Afala acuma daca te poti gindi la ea!” sigur te va ajuta sa intelegi mai bine lucrurile! Succes!

   • moldovan spune:

    Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului si va rog sa-mi spune-ti unde gasesc articolul ,Pensionarea ,eu am si de la firma hirtie cum au virat banii la banca cu toate retinerile ,,Oricum va multumesc mult si va doresc toate cele bune !

 13. Ina spune:

  Buna ziua.

  Imi cer scuze pentru postarea comentariului in aceasta sectiune, nu stiu care ar fi cel mai potrivit articol unde as putea posta acest comentariu.

  Va rog sa ma ajutati cu niste informatii legat de modul cel mai ieftin de transfer de bani din Israel in Romania. Va multumesc. O zi buna

 14. Melanik spune:

  Buna ziua.de unde pot obtine tofes 106 pt anii lucrati in israel?si as putea lua legatura direct cu dvs pe email?multumesc

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Melanik, pentru tofes 106 trebuie sa mergi la Compania de unde iti primesti salarul, daca primesti salarul de la familie atunci ei trebuie sa il procure si sa il primesti de la ei. Mie poti sa-mi scri pe messinger!

 15. Daniela spune:

  Buna ziua! Daca am lucrati 4 ani ca metapelet in israel am dreptul la pensie aici si unde ma pot adresa va multumesc !

 16. Daniela spune:

  Buna ziua ! Daca am lucrati 4 ani ca metapelet am dreptul la pensie aici si unde trebuie sa ma adresez va multumesc!

 17. Olga lazariuc spune:

  Buna seara,meaţi skris mai sus ca am dreptul la pensie khear daka nam dus nici un tabel lunar la firma si nici nam primit salariu parţial de la firma,mie stapinul imi platea bani keşi lunar.De la firma,,Alifşin,,Holon-mi sa spus ca eu numai ma sokot la ei la firma dar nimik ku ei nu am fiindka familia imi platea tot salariu.Batriba mea avea drept la metapelit de la ministerul sanataţii dar nu de la betuahleumit.Vreu sa plec acasa cu totul in august si familia mea dat pe acesti 8 ani 40 mii sek ,mea spus ka acesta e piţuim plus pensia mea .

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Olga, care este intrebarea ta?

   • Olga lazariuc spune:

    Buna seara.Chear daca familia nea platit kind am venit acasa cu totul banii pentru pensie pe anii ce am lukrat in Israel apoi tot ni se cuvine pensie la atinjerea virstei??Cine o sa ne plateaska de doua ori??Si de unde sa iau dokumente si ce dokumente daca eu la firma nu duceam nici un dokument?Familia imi platea bani keşi lunar,batrina mea avea drept la lukrator-metapelit de la ministerul sanataţii,nu de la betuahleumi.Cind am venit acasa cu totul am fost la firma mea,,Alifşin,,sa cer si eu vreun dokument ca am lukrat 8 ani la ei si mi sa spus ca numi pot da nici un dokument fiindka nam primit de la ei salariu,dar numai din familie.Ce pot face ca sa pot si eu primi ceva pensie??

    Buna seara.De la firma mi sa spus ca daca nam primit o parte din salariu de la ei,dar numai din familie apoi ei numi pot da nici un dokument pentru pensie.Batrina mea avea drept la metapelit de la ministerul sanataţii,nu de la betuahleumi,deaceia am primit salariu numai din familie.8ani am lukrat numai intro familie.

    • florina spune:

     Buna Olga, chiar daca ai primit salarul in mina de la familie tot ai dreptul sa primesti ajutorul de pensie. Pentru asta trebuie sa iti dea familia chitantele cu care ei au platit pentru tine asigurarile sociale. Daca ei nu au platit aceste asigurari atunci nu poti face cerere ca sa primesti acest ajutor de pensie.

 18. Rica spune:

  Buna ziua,am lucrat in Israel doresc sa stiu dupa 12 ani si 11 luni cata pensie trebuie sa primesc?

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Rica,pentru a sti cata pensie o sa primesti trebuie sa apelezi la firma la care ai apartinut si la familia la care ai lucrat.
   Trebuie sa ai acte doveditoare. Succes!

 19. miri spune:

  Buna ziua!
  Am cetatenie dubla, am stat in Israel 7 ani, am lucrat 5 ani, acum m-am stabilit definitiv in Romania. Nu detin nici un act doveditor ca am lucrat acolo, cum pot afla daca la implinirea varstei de pensionare pot primi pensie si din Israel?

 20. Janina spune:

  Buna ziua,
  ma bucur nespus ca am dat de situl dvs si sper sa ma puteti ajuta!
  Mama mea a lucrat in perioada 2006-2012 ca si metapelet in Israel, acum locuind din nou in Romania.La plecarea din Israel, a luat de la cele 2 firme unde a lucrat adeverinte cu stagiul de cotizare realizat la asigurari.La implinirea varstei de 62 ani a depus prin intermediul Casei de Pensii din Arad(aici locuim in Rom) formularul pt pensie din strinatate(acum 3 ani) si nu s-a intamplat nimic pana acum.Anul trecut am trimis noi pe cont propriu o scrisoare la National Institut of Insurance sa vedem ce se intampla, i s-au solicitat din nou toate actele, iar acum am primit raspuns ca ai este pensia respinsa pe motiv ca a avut viza de lucrator in Israel si nu ca si rezident, astfel ca nu beneficiaza de dreptul la pensie pt supraveituitori!?(Cam asta reiese din traducerea in germana,pe care am realizat-o cu googletranslate, nestiind ebraica).Ce as putea sa fac, probabil e o neintelegere si au incadart-o la pensie pt limita de varsta a cetatenilor din Israel si nu la cea pt cetateni straini?!Ajutati-ma va rog cu un sfat!!!!E inadmisibil!
  Va multumesc mult!

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Janina,cred ca ar fi bine daca ai trimite inca odata actele in Israel sau chiar sa vorbiti la telefon cu ei.
   Este o persoana care vorbeste romaneste acolo sau in engleza daca cunoasti limba. Probabil s-a facut o incurcatura acolo.
   Succes!Numarul il gasesti in articolul despre pensie!

   • identicon Florina Racz spune:

    Buna Janina,cred ca ar fi bine daca ai trimite inca o data actele in Israel sau chiar sa vorbiti la telefon cu ei.
    Este o persoana care vorbeste si romanste acolo sau in engleza daca cunosti limba. probabil s-a facut o incurcatura acolo.
    Numarul de telefon il gasesti in articolul edspre pensie. Succes!

    • Janina spune:

     Buna seara!
     Acum am vazut mesajul dvs si va multumesc pt el.Din pacate nu stiu daca mai pot sa redepun actele pentru ca in decizia de respingere mi s-a specificat calea de atac si anume recur la Ministerul Justitiei sectia Litigii de Munca(termen 12 luni de la primirea deciziei) si mi s-a specificat ca am dreptul sa completez un formular si sa primesc avocat di oficiu!!!!! Groaznic avand in vedere fatul ca nici mama(cea in cauza) si nici eu nu locuim in Israel iar deplasare noastra acolo implica soturi mari care nu sant sigura ca la o adica se vor justifica, neavand nicio certitudine de reusita.

 21. Janina spune:

  una seara!
  Acum am vazut mesajul dvs si va multumesc pt el.Din pacate nu stiu daca mai pot sa redepun actele pentru ca in decizia de respingere mi s-a specificat calea de atac si anume recurs la Ministerul Justitiei sectia Litigii de Munca(termen 12 luni de la primirea deciziei) si mi s-a specificat ca am dreptul sa completez un formular si sa primesc avocat di oficiu!!!!! Groaznic avand in vedere fatul ca nici mama(cea in cauza) si nici eu nu locuim in Israel iar deplasare noastra acolo implica costuri mari care nu sant sigura ca la o adica se vor justifica, neavand nicio certitudine de reusita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.