Sari la bara de unelte

ISRAEL: Cresterea graduala a salariului minim

identicon

Florina Racz

Metapelet din 2010 după o românie pe butuci

De asemenea, ai putea dori...

17 răspunsuri

 1. Adriana spune:

  E bine scris ca salariile sau marit dar mi se pare ca numai vorbind se măresc dar in realitate familia nu vrea sa ti plătească atît cit sa spus . Cine poate sai impuie sa plătească atît cit intradevar este salariu ? Caci le spui dar lor parca leai zis parca nu .Si agentia nu poate face nimic bine ar fi sa fie o lege si in agentiile astea .Caci cind vor fi schimbari cu salariu sa le trimita la familie o scrisoare precum ca familia este obligat a sa mărească salariu. Ce sa fac eu in asa caz cind lam zis batrinei ca sa marit salariu si ea imi spune ca daca ii va mari si ei pensia atunci o sami mareasca si mie salariu .Dar eu de unde sa stiu ia marit ei pensia sau nu ? Si pina in ziua de azi lucrez cu acelasi salariu de doi ani . Cum as putea eu sa fac ca sa mi se ridice si mie salariu?

  • identicon Florina Racz spune:

   Adriana, daca nici Firma nu trimite hirtie familiei ca s-a marit salarul,
   trebuie sa mergi la Kav La Oved si de acolo ei iti dau o hirtie pe care
   sa o duci familiei.Ori intri pe site-ul Kav La Oved-ului si acolo ei pot citi
   in Ivrita iar tu ai si in engleza. Ori pe metapelet.ro in romana.

 2. ANGELA GHETIU spune:

  MA NUMESC ANGELA.STIU CA SA MARIT SALARIU,DAR NU INTELEG INCA CARE ESTE COREC,O FIRMA PLATESTE 4040 PLUS BANII DE BUZUNAR ,PLUS DACA LUCREZI ZIUA LIBERA,DAR LA FIRMA MEA SPUNE CA E 4300,DAR AICI MERG BANII DE BUZUNAR,INCLUSIV DACA SINT 4 SAPTAMINI,SAU 5 SI ESA SALARIU 3800-3900 SEKELI,DAR DACA LUCREZ LA A DOUA PERSOANA DIN CASA MI SE ADAUGA INCA 700 SEKELI,SPUNETI-MI VA ROG ESTE COREC CA DIN SALARIU SA-MI SCADA BANII DE BUZUNAR?

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Angela,salariul minim incepind cu 1 iulie 2016 este 4825,socotind aici si banii de buzunar.
   Daca tu lucrezi in ziua libera mai trebuie sa primesti 325 sekeli.Firmele nu spun corect care e salarul
   minim conform legii. In ce priveste cei 700 de sekeli pe care ii mentionezi tu asta este o intelegere intre tine si familie?

   Buna Angela,banii de buzunar fac parte din salariu ca atare nu este corect sa-ti scada
   acesti bani.Firmele nu sunt interesate sa spuna salarul conform legii la familie.

 3. Dimitriu spune:

  4825 este salariu bruto sau neto????

 4. Galina spune:

  Salut, Florina. Ma numesc Galina. Am si eu o intrebare, daca sa marit salariul minim in Israel de la 01.01.2017, care este de 5000 sek., respectiv si salariul la metapelet trebuie sa creasca? Daca ora de lucru costa mai scump, 26.88 sek dupa cite am inteles, normal ar trebui sa creasca si salariul. La firma mi sa raspuns ca cresterea salariului minim pe tara nu are nici o legatura cu salariile noastre. Este asa corect? Mersi.

 5. Natalia spune:

  buna ziua vreau sa intreb cum se mareste la toti salariul daca eu din 2015 pina in prezent am 3600 sekeli plus bani de buzunar si concediul lam primit la un an si jumate . familia mia zis ca asa sunt legile

 6. chiriac alexandra spune:

  buna,salariul meu e de3900 cind am sunat la firma mea ,au zis ca daca am asa salariu acum de la 1 ianuarie2017, mie nu trebuie sa mil ridice,dar la cavla oved miasu spus ca trebuie cu 175 secheli, pe cine sa cerd? si spunetimi ziua libera si sarbatorile cit sau ridicat am inteles ca e de 340 ambele

 7. chiriac alexandra spune:

  daca se poate scrietimi cit trebuie sa ne plateasca ziua libera sarbatorileleafa, concedialele in anul 2017

 8. Galina spune:

  Buna ziua, Florina! La majoritatea prietenelor mele, care lucreaza in diferite firme li sa marit salariul si plata pentru ziua libera/sarbatoare. Eu lucrez la firma Matan Han si la mine nu se mareste salariul. Plata pentru ziua libera/sarbatoare este de 300, iar la toata lumea e 340. Unde as putea sa aflu toate aceste nuante?

 9. tatiana spune:

  Buna ,Florina !eu inteleg ca salariul brut este 5000 sek …dupa ce se fac retinerile pentru mincare cazare si altele care e salariul net ?si mai am o intrebare …dupa 9 ani de munca ca metapet cite de zile de concediu anual platit pot beneficia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.