Sari la bara de unelte

Continuare: drepturile tale ca ingrijitor in Israel, partea a -2 -a

Drepturile tale ca ingrijitor in Israel
identicon

Florina Racz

Metapelet din 2010 după o românie pe butuci

De asemenea, ai putea dori...

59 răspunsuri

 1. Tamara spune:

  Pe mine batrina ma alundga din casa zilnic batrinu imi zice numi place sa es cum sa procedez eu numi prinesc pituimu daca es am 2 ani8 luni firma imi spune ca nu mi se plateste nimic

  • identicon Florina Racz spune:

   De ce te alunga? Te obliga sa mergi la 2 ore afara zilnic sau iti spune sa pleci de la ei?
   Explica te rog mai pe larg!

   • Mary spune:

    Buna,Florina am si eu cateva intrebari,lucrez la o famile de 9 luni de zile,din cate stiu salariul sa marit putin ei continua sa-mi achite doar 4000 plus 400 de buzunar,de la firma primesc 4700 insa familia imi scade acesti 700 de sekeli,cat e salariul acuma minim?A doua intrebare pe care vreau sa o pun avem dreptul la 2 ore libere sau nu,accentuiez caci fiul babutzei mele,are o alta metapeleta care ingrijeste de mama sotiei lui,si ea iese la 2 ore dar mie imi zice ca nu e la curent de asa ceva,si firma e in complice cu ei,nu mai gasesc dreptate.

    • identicon Florina Racz spune:

     Buna Mary,nu au dreptul sa-ti scada cei 700 din salar iar salarul minim este de 5000 sekeli plus bani de buzunar.
     Cauta si tu fete care mai lucreaza acolo unde esti tu si informeazate ca altfel risti sa pierzi banii aceia.
     Orele libere, legea spune ca ai 2 ore in care sa te odihnesti in camera ta, dar toate fetele ies afara la 2 ore pentru
     ca altfel este foarte greu sa stai tot timpul in casa. Familiile stiu asta si nu au nimic impotriva ca tu sa iesi 2 ore afara.
     Mai sunt si familii mai dificile dar fa cumva sa te intelegi cu ei. Succes!

 2. Aneta Aneta spune:

  Salut! Am inteles ca daca termin lucrul astfel ca plec din voia mea familia nu-mi va plati plata de separare dar prin lege trebuie sa-mi plateasca partea lor de pensie care in fapt este o suma mai mare ca partea de pensie de la agentia de Bituach…Eu am citit in limba engleza asta pe saitul de la Kavla Oved. Intrebarea mia este cum procedez eu mai departe in caz ca ei „familia” refuza sa-mi dea pensia?

 3. Natalia spune:

  buna , eu am o intrebare am muncit intro familie un an si sapte luni si am plecat deacolo ca deja nu mai puteam suporta cum se comportau cu mine , pituimul nu mio platit au zis ca daca pleci singura din familie nu se achita , este coorect sau nu

 4. EUJENIA CATARAGA spune:

  BUNA ZIUA,EU AM LUCRAT LA BĂTRÎNĂ 8 ANI,EA A DECEDAT ÎN 2015,PRELUNJESC SĂ LUCREZ LA A DOILEA OM,ÎN ACEAȘ CASĂ,PIȚUIM NU AM PRIMIT DE LA FIRMĂ,NICI PENSIE,CUM VA FI SOCOTITĂ SUMA LA URMĂ,SEPARAT PENTRU FIECARE ÎN PARTE ,SAU SE VA SOCOTI PE ULTIMUL SALARIU ÎNMULȚIT LA TOȚI ANII,DEACUMA SÎNT 10 ANI

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Eugenia, cel mai sigur era sa iti primesti banii dupa batrina la care ai lucrat si a decedat in 2015.
   Acuma, pituim si pensie primesti in functie de cum ai primit salarul, de la firma sau de la familie.Dupa ce o sa pleci definitiv de la familie
   trebuie sa primesti pe toti anii lucrati pituim si pensie daca nu ai primit dupa cum spui tu. Succes maxim!

   • EUJENIA CATARAGA spune:

    MULȚUMIM,DA EU AM FOST ATUNCI ȘI LA FIRMĂ ȘI LA CAVLO-OVED,DAR MI SA SPUS CĂ EU PRELUNJESC MUNCA ÎN ACEAȘ CASĂ ȘI O SĂ PRIMESC CÎND PLEC CU TOTUL,DAR NU ÎNȚELEG CE LA CE SE VA ÎNMULȚI,LA SALARIU DE CÎND PLEC ,SAU CUM ERA ATUNCI ,SEPARAT LA FIECARE

    • identicon Florina Racz spune:

     Eugenia, eu iti doresc sa-ti primesti banii atunci cind pleci definitiv de la familie dar din experienta spun ca de obicei ei iti dau banii pe anii lucrati cu a doua persoana, trebuie sa fi diplomata si cu mult tact ca sa iti primesti si banii dupa prima persoana pe care ai ingrijito! Succes!

 5. identicon Florina Racz spune:

  Eugenia, au fost doua persoane pe care le-ai ingrijit deci vei avea acte doveditoare dupa amindoua persoanele. Un act pe numele primei persoane si un act pe numele celei de a doua persoane si toate astea se vor aduna si vei optine suma totalape care trebuie sa o primesti! Succes!

 6. lidia spune:

  Buna ziua, Florina.
  Spune-mi, te rog, salariul depinde de faptul cum este batrina- merge pe picioare sau sta nemiscata.
  Totul fac pentru ea, incepind cu schimbatul lengeriei si pina la hranirea cu seringa cite o jumate, o ora la fiecare masa, scaldatul etc.

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna Lidia,ai o situatie dificila acolo din cite inteleg eu.
   Sigur ca salarul trebuie sa fie pe masura acestor eforturi pe care le faci!
   Este foarte dificil sa ingrijesti asa un batrin!

 7. Lucia Cisar spune:

  Buna ziua ! Ce informatii aveti in legatura cu pensiile din Israel pentru cele care am lucrat ca metapelet Eu am licrat in perioada 2001 – 2006 Cartea de munca mi-a ramas la Bucuresti si la intoarcere cand am ridicat-o am vazut ca nu mi-a consemnat anii lucrati in Israel desi asa mi s-a spus la plecare Acum sunt in pensie la limita de varsta am 61 de ani si mi-am depus la Casa de pensii documentatia pentru pensie din Israel si nu am primit inca nici un raspuns tegiverseaza cum se intampla la noi am depus in urma cu 10 luni. Va rog sa va informati daca a primit cineva raspuns sau totul este doar o poveste acest acord sau casele noastre de pensii nu isi fac treaba Va multumesc!

  • identicon Florina Racz spune:

   Buna, Lucia persoanele care si-au depus corect actele cu privire la anii lucrati in Israel
   primesc pensie de aici pe linga cea din Romina daca e cazul.Citeste articolul „Pensia” de pe
   blogul metapelet.ro si o sa te edifici.In alta ordine de idei Tu trebuie sa te interesezi la casa de pensii unde aparti, nu eu. Succes maxim!

   • Lucia Cisar spune:

    Buna seara Florina ! Eu am depus documentatia si formularele care le-am primit de la Casa judeteana de pensii Tg Mures de 10 luni si in timp am sunat sa ma interesez si abia saptamana trecuta mi-a spus d-na cu care am vorbit ca au trimis documentatia Eu am sunat la Sectia Consulara a Ambasadei Israelului in Bucuresti si o doamna foarte amabila mi-a dat o adresa de E-mail unde sa scriu sa ma informez daca s-a trimis . Eu iti multumesc ca mi-ai raspuns Ti-am scris si mesaj pe F sper a tinem legatura O seara frumoasa ! Lucia

 8. Lucia Cisar spune:

  Buna ziua Florina ! Am citit articolul d-nei Elena Balaj si spunea ca i-a venit aprobarea pentru pensie as dori sa stiu orientativ dupa cat timp se primeste raspunsul din Israel Multumesc

  • identicon Florina Racz spune:

   Lucia,nu pot sa-ti dau un termen pentru ca depinde de mai multi factori si eu nu cunosc in amanunt situatia ta.
   Ce pot sa-ti spun este ca sigur vei primi un raspuns din Jerusalim daca ti-ai depud dosarul.

   • Natalia spune:

    Bună ziua ma numesc Natalia .eu am lucrat într-o familie un an si 2 luni apoi in luna mai am plecat in concediu .dupa ce m-am intors ei mi-ai spus ca nu mai au nevoie de mine.Am ramas fara lucru eram in strada. Nu mi-ai platit nimic nici un pițuim. Mam adresat la Firma nimic nu a rezolvat .la kabloubed la fel nimic nu sa rezolvat .spunețimi va rog unde sa ma adresez?vă mulțumesc.

 9. sergiu spune:

  zilele de concediu cand se platesc

 10. Sanda spune:

  Buna Florina! Am citit atat partea I-a cat si cea de-a II-a a Drepturilor muncitorilor din ingrijire , unde sunt clar stipulate zilele de concediu aferente pentru anii lucrati. Insa nu reiese din postarile tale modalitatea de calcul a zilelor de concediu. Te rog daca poti sa postezi si asta. Eu am un salar de 6700 sekeli,inclusiv banii de buzunar. Multumesc frumos !

 11. sergiu spune:

  salut spunetimi nu mi sa platit concediu deplin anual si 2 sarbatori legale unde sa ma adresazi

 12. Monica iulia spune:

  Buna ziua d-na Florina Racz.
  As vrea sa va intreb,cum se procedeaza si daca se poate sa mai merg,in Israel,la munca ca si metapelet.
  Mentionez faptul ca am fost,in perioada Aprilie 2001-Noiembrie 2005,in Israel.
  Pot sa va confirm si cu o recomandare din partea familiei la care,am lucrat in Petach-Tikva.
  As vrea sa stiu daca pot sa ma mai intorc in Israel, ca si metapelet sau nu.
  Eu detin cetatenie Romana si Maghiara, daca Ajuta la ceva.
  Va multumesc frumos! Astept raspunsul dv-stra!

 13. Marina spune:

  Bună, am grija de 2 persoane, semnez orele pe foi, la ambii….. Betuahlimi îmi trimite salariu, însă de fiecare data, întorc banii, familiei,, din contul meu… Au zis caș banii lor, e corect sau nu?

 14. Marina spune:

  Totul sa început, de cind i sa acceptat și al 2 bătrân sa fie cu metapelet. Am acceptat eu, mai menționez ca semnez pentru 18 ore,, la bătrână, si18 ore la bătrân… Pentru bătrân mi se trimite în cont la 2000 sekeli, pentru a-l doilea, dar familia îmi dau 600.. Au zis ca ceilalți nu sunt ai mei.. Și le dau 1400.inapoi.e corect? Lucrez de 1an și 5luni. Sunt prima familie. La care lucrez.

 15. Marina spune:

  Le-am zis, ca dacă sunt banii voștri, de ce nui trimite în contul, vostru?? Mereu aud același răspuns ca nu știu de ce, dar știu că-s banii lor, și atit.

 16. Marina spune:

  Bună!! La mine nu este nici o clarificare, în privința, salariului pentru doi… Continui sa le dau banii, din salariu meu, care îmi vin din cont pentru a-l doilea. Cu toate ca iei nu îmi dau un sekeli din buzunarul lor. Poate știți un număr de telefon, la un avocat.. Să-mi clarifice, dacă e corect asa sau nu….

 17. Maia spune:

  Bună,, am nevoie de un sfat.. Pin acum am lukrat cu firma Matan Hend!! Însă familia, sa decis sa lukreze direct cu betuahlimi, fără de aceasta firma.. Spuneți-mi va rog,dacă risc eu cu ceva… Și no sa am probleme pe viitor

 18. Maia spune:

  Bună,, familia a lăsat deja firma, de 2 luni, și lukreaza direct cu betuahlimi.. Spuneți-mi va rog, firma trebuie sa se achite cu mine, sau trebuie măcar ceva foi să-mi dea, ca nu mai lukrez, căci de 2 luni nimeni nu zice nimic!! Sau măcar cerere de eliberare, sa scriu.

 19. identicon Florina Racz spune:

  Buna Maia, trebuie si firma sa se achite cu tine, trebuie sa primesti hirtii de acolo dupa anii lucrati. Cind iti vei face dosarul de pensie vei avea nevoie de aceste hirtii!Succes!

 20. Maia spune:

  Mulțumesc

 21. Marina spune:

  Bună.. Spuneți-mi va rog, cum se achita, o noapte la spital.. Dacă stai cu batrina, cum se face calcularea. Menționez ca am stat 4 nopți cite 15 ore… Mulțumesc..

 22. Elena spune:

  Buna ziua…spunețimi va rog daca am lucrat in tara 2 ani şi 4 luni…numai intro familie am 1 an şi 2 luni….sunt insarcinata.16 saptamini….şi plec din familie cu totul….mii se cuvine ceva sa primesc…

 23. Sabareanu constantin spune:

  Am lucrat in Israel 14 ani ca ingrijitor . Am confirmare si de la firma .si de la casa de pensii din israel.in februarie am implinit pen 67 ani virsta de pensionare in israel.am trimis o noua scrisoare la casa de pensii Israel. Raspuns nu am drept sunt 2 virste de pensionare una 67 ani alta 70 ani. Drept urmare sa mai trimit Inca o data datele
  care au fost trimise de cjp vilcea plus certificat
  de viata. Ce pot face . Multumesc

 24. Svetlana spune:

  Buna ziua dmna Florina RAcz spunetimi va rog cum sa fac? Lucrez intro familie de 2 ani jumate si acuma am anuntat familia ca plec in august pu 23 de zile.in concediu si ei cer de la mine domna in lokul meu.dar dupa cerintele lor e imposibil de gasit.Vor cu viza si sa nu plateasca mai mult ca salariul meu de 4200.Eu sunt obligata sa las om in lok sau familia trebu sa caute sau firma.?🙏🙏🙏🙏mrs mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.